Workshop Bandcoaching

Samen naar een hoger niveau

Waar de muziekschool ophoudt, gaat X-Groove Factory verder.

Wat is bandcoaching?

Bandcoaching bij X-Groove Factory betekent: je muzikaal ontwikkelen.

De coaching sessies staan onder begeleiding van professionele coaches met jarenlange bandervaring. In een korte periode zoomen wij in op de volgende bandaspecten:

o          “The Groove”: Een van de belangrijkste onderdelen van de bandsound is the groove. Samen met de ritmesectie (drums, bass, gitaar en piano) gaan wij goed kijken welke groove bij een nummer past. We zoomen in op het samenspel tussen drums en bass en kijken goed naar de afstemming tussen gitaar en piano om daarmee de beste grooves te creëren.

o          Luisteren: Spelen in een band is vooral naar elkaar luisteren. Tijdens de bandcoaching zal de coach hier verschillende oefeningen voor gebruiken.

o          Arrangeren: Soms is een liedje erg lang of zijn er ingewikkelde patronen. Dan kan het helpen om het nummer te herschrijven. De bandcoach helpt daarbij.

o          Performance/presentatie: Muziek presenteren aan een publiek kan in het begin best spannend zijn. X-Groove Factory helpt je bij het overwinnen van je angsten met een aantal bruikbare tips vanuit de praktijk toe te passen.

 

Voor wie is bandcoaching?

Je zit in een band, maar merkt dat je de laatste tijd weinig vooruitgang boekt. Dan is bandcoaching van X-Groove Factory een steun in de rug om naar het gewenste muzikale niveau te groeien.

Stel je speelt nog niet in een band. Ook dan is bandcoaching via X-Groove Factory geschikt. Wij gaan namelijk samen met jou opzoek naar muzikanten in jouw regio om een band te vormen.

 

Waar vindt de bandcoaching plaats?

X-Groove Factory beschikt over een ruimte waar een complete backline en versterkers aanwezig zijn. Je moet zelf wel over een instrument beschikken (geldt niet voor de drummers). Heb je al een oefenruimte? Dan kan de bandcoach op die locatie de sessies verzorgen.

Vraag nu vrijblijvend een eerste proefles aan!

Bevalt de les en wil je graag verder met de bandcoaching dan neem je een pakket af van 6 lessen. De eerste proefles is dan onderdeel van het pakker.

Ben je niet tevreden over de proefles dan betaal je niets en neem je geen lespakket af.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplicht.
ManVrouw-

Ik wil graag meer informatie over:
Bandcoaching